Men nu..

Men nu kanske jag fått tag på en hundvakt!
Hoppas det går genom för hon är exakt vad jag vill ha!

Och inte gör det ont att hon bor i grannhuset heller..

Håll tummarna med mig!!

Men nu är det den stora frågan! Vad betalar man per vecka?

Ha en bra dag allelallelopa!



Nyklippta!

Nu är vi korthåriga! Märta klippte en hel del på mig, vi ändrade frisyr lite. Ja det gick fast jag är så korthårig och det måste växa lite innan det är klart..
Jag hade nånting i hårbotten och fick ett specialschampo för det, nu får jag hoppas att jag slutar tappa hår! Hon trodde att det var för att jag mått så dåligt en tid, stressat. En del blir tjocka, en del blir smala och en del tappar hår, på nåt vis visar det sig att man mår dåligt sa hon. Och det är ju sant..

Dino fick stå ut med att jag klippte hela honom med sax för klippmaskinen funkade inte. Han hatar verkligen när man klipper honom. Han skakar och ser olycklig ut men det är bara och bita i hop och inte låtsas om honom..
Men nu är han riktigt fin, väldigt lik en jaktspaniel. Jag har klippt mer än en dm, hela honom utom på ryggen typ...
Till och med öronen:)

Nu ska jag skölja ur min toning och se hur det blev.

Natti!


Stora hårklippardagen!

Jag ska upp till Märta och klippa mig. Jag tappar så mycket hår så jag vill att hon ska titta, jag har ju klippt mig hos henne jämt! Sen vill håret inte ett enda dugg som jag vill..

När jag är färdig så åker jag till Ingela och lånar klippmaskin till Dino för att raka öron och hals. Igår klippte jag bort en massa på ben, svans och mage, ska fortsätta i dag! Blir nog en jaktspaniel av honom..

Håll tummarna för vi blir fina ;-)


En perfekt dag!

Började att jag vaknade och bara kände mig så lugn! Låg kvar i sängen och kollade genom datorn, drack en kopp kaffe och en smoothie.

Sen hoppade jag upp och gav mig ut på en joggingtur med Dino. Vi sprang runt Sunnansjö, det är märkligt vad fort man tappar kondisen.. Man ska nog försöka att underhålla den, blir så jobbigt annars..

När vi kom hem igen la jag mig i badet och mös en stund och kom fram till att jag bara skulle tillbringa dan här hemma. Hade tänkt att åka på lite shopping med Monica men kom fram till att jag behöver snåla lite på pengarna. Det har ju gått lite extra nu när jag flyttat och så..

På eftermiddagen har jag vilat, varit ute med Dino, kollat lite på web-tv och väntat förgäves på Linus...


Men sen fick jag lite energi för att träna Dino på vad vi jobbat på i helgen så vi gick ut i parken och tränade en stund. Jag körde lite fotgående och inkallning med ställande och läggande. det gick faktiskt helt ok, nöjd!
Har även kört lite vittringsapport här inne och han börjar på att vara med på noterna.

Här är Dino på väg in i klassrummet i Järvsö i helgen!




Nu har jag varit ute en sväng i friskluften och har en äppelkaka i ugnen...

Vilken bra dag va?


Liten valltripp

I morse kom Monica och mötte upp mig och vi tog bilarna upp på vallarna.
Vi ställde en bil på Nyvallen och åkte ner till Sellbergsvallen för att gå upp
på Nyvallen och hämta bilen.
Det är  ju så härligt att gå där uppe och än så var höstfärgerna fina. Jag får en sån ro i kroppen när
jag går i skogen, allt annat känns oviktigt.
Eller ja.. idag var vi ju faktiskt ganska björnrädda ett tag. Men tycker faktiskt att vi är duktiga som trotsar det och går! Man slappnar ju av efter ett tag.

Det gick ju ganska fort för oss att gå upp så vi gick ner till Nyvallssjön och satte oss en sväng. Korten är knäppta där!

Monica och Posh!


Försökte få till ett fint kort på mig och Dino men det är ju inte så lätt..


När jag kom ner på Ede igen mötte jag upp fina Susanne på 11:an för att äta lunch. Hon åker till Usa i slutet av den här veckan och blir borta i två veckor! Och jag blir inge avis...
Hursom så åt vi deras goda kebabsallad med fetaost och starka såsen. Mums!!

Sen har jag bara slappat- sovit middag, gjort äppelkaka och solat solarium.

Jo faktiskt! En bra sak har jag gjort, varit  och satt upp lappar här i trapphusen om att jag vill ha hundvakt. Men det var alldeles för få så Jörgen ska göra några fler åt mig.

Nä nu ska jag hopp i säng!

Natti, natti

kurs

Ligger i sängen nu och ska försöka titta på "Oskyldigt dömd". Tror att det är tredje gången jag försöker se det här avsnittet, somnar ju! Hela tiden, hinner väl se en tio minuter :-)
Ska jobba i morgon sen är jag ledig till och med torsdag.

Kursen i helgen har varit så givande. Både för mig och Dino.. Nu är jag så jäkla sugen att träna med honom. Jag blir så uppåt när jag varit på kurs, taggad, och jag märker på Dino åxå, han "växer".
Vissa moment har mognat nu när han träningsvilat, det blir ju ofta så. Vad fint det lät när jag sa att han "träningsvilat", och inte varit åtsidosatt :)
Jag ska ta och skaffa mig en träningsdagbok åt honom så jag kan lägga upp träningen lite bättre, lite ordning på momenten. Försöka träna en stund varje dag när jag är ledig. Får nog så lov att anmäla mig till en tävling helt enkelt, annars skjuter jag ju upp det hur länge som helst.

Nä måste jag börja titta!

Godnatt!


Komplimanger..

Jag har ju varit på Engmans i kväll!

Det har varit kul och jag har fått komplimanger:

- Du är snyggmullig..

Ja men det var väl kul..


hundkurs!

Har fryst nånting så fruktansvärt idag! det har ju snöat hela dan och jag var ju så smart och klädde på mig gummistövlarna innan jag åkte.. Men det har varit så roligt! Fattar inte att jag inte varit dit på så länge, gillar människorna på Järvsö brukshund klubb.

Dino har varit så duktig! Vi har jobbat mycket med kontakt och det är ju då han får glänsa ;) Än mer nu när han inte fått jobba på så länge, kan nog inte titta mer på mig än vad han gör nu. Jobbba, jobba, snälla!? Men han tar slut väldigt fort, svårt att hålla koncentration

Nu ska jag sätta mig i ett varmt bad och tina upp. Sen kommer Monica och Carina och då ska vi äta skaldjurspaj och sen gå på Engmans.

Ses!

Insikt..

Nu ska här byggas väderkvarnar!!

Mys

Sitter och myser i sängen med en kopp kaffe, ska snart kliva upp och gå ut med Dino. Det känns bara så bra att sitta och ta det lugnt..

Sen ska jag ta stavarna och gå runt kyrkan med Dino, ska fortsätta med att motionen fast jag är ledig. Jag ska! Jag ska! Jag ska!

När vi gått skulle jag behöva träna Dino lite. Eftersom vi ska på kurs i helgen skulle han behöva bli av med lite energi. Han är ju så jäkla understimulerad nu så jag skäms! Hans träning är ju det första som fått stryka på foten..

Men nu ska det bli nya tider! Trean, here we come!!
Fast Emma.. Vi hinner inte med "din" tävling, men vi kanska kan komma till en annan så vi kan ses!




Ha det!

Helg

Nu har jag jobbat klart för den här veckan. Jag har nu jobbat mina första tre dagar med långskift 7.00-19.00. Det känns riktigt bra. Dagarna går fort och jag är ledig mellan kl 16-19. Då passar jag på att gå på gymmet, så nu har jag varit där i tre dagar i följd, träningsvärk.. Körde maskin två dagar och löpbandet en dag!


Jag har inte använt pulsklockan den här veckan, har svårt med stress nu och jag vill ju upp i vissa siffror när jag har den på. Men nästa vecka kan jag nog inte hålla mig, då åker den nog på..


Det är knepigt vad mycket det gör på humöret att träna, känner mig mycket gladare nu. Det gör nog sitt att jag solat åxå..


Nu ska jag leta mig till sängen, har pratat i telen över en timme med Marie. Riktigt kul har vi haft, mycket tok :) Känns att jag mår så mycket bättre!

Natti, natti

Goda grannar..

I går när jag kom hem vid åtta så hörde jag att det poppades från lägenheten över mig. Med tanke på att det var lika kvällen före så tänkte jag att jag skulle kolla från vilken dörr det lät ifall jag skulle gå upp och säga till. Jag vände redan i trappan för på dörren satt det en läskig lapp där det stod (ungefär):

Nästa människa som gör hemfridsbrott i min lägenhet, går in utan att jag
bett om det, får skylla sig själv!!

Hu!

Jag gick ner till mig och stoppade in öronpropparna...

Sen har han tittat på tv hela natten, hört den varje gång jag vaknat inatt!

Han tittade fortfarande när jag gick till jobbet...

Gäsp..


Smidig..

I bland älskar jag min syster lite mer..

Igår när jag var på gymmet så såg jag mig själv i spegeln, tyckte inte om vad jag såg! Ibland så är man ju så där extra ful ni vet?  Allt är fel..

Jag tog och ringde Monica när jag kom ut för att beklaga mig och då sa hon så här, typ:

VARFÖR har vi såna hängkinder, tänkte på det i söndags när du var här! Tittade på kort för att se vem vi är lik..

Klick..


Men jag är förbaskat glad att jag har henne, annars vet jag inte hur det skulle gå!


tv

Jag har ju ingen tv hemma hos mig och jag har upptäckt att en del nästan blir störda på det! Jag har valt bort det för att just nu så vill jag varken lägga pengar el tid på en tv. Försöker kolla lite på Web-tv men inte ens det blir av.
Senare när tid och pengar finns så skaffar jag en. Det kan ju bli annat när det blir vinter och mörkt ute.

Fast jag har ju ingen soffa heller.. 

Separationsångest

Har varit och lämnat Dino nu.
Det var baske mig inge kul, som när man lämnade Linus på dagis..



Nyttig kladdkaka :(

I dag har Nettan varit hos mig! Jag blev så glad att hon kom, kul att få prata lite. Eller lite.. blev nog kanske en fyra timmar :)

Dom som känner mig vet att jag är snål på det söta men idag blev jag så glad att jag bjöd på kladdkaka;-) Tokigt att jag är givmild just den dan när jag har exprementerat.. Inte så lyckat att göra på dinkelmjöl och råsocker. Riktigt illa faktiskt!

Har även lagat mat. Fixat mat åt mig för hela arbetsveckan och gjort Tortellini åt Linus som han kom hit och käkade plus att han fick med sig massor hem. Tror och hoppas att han blev glad!

Är kul när han kommer hit! Jag saknar min unge!

Nu ska jag åka till Klubbo, hej då..


Veckoplanering

Försökte avboka min hundkurs nästa helg men det gick inte.. Känner att det känns meningslöst att gå när Dino är olydigare än någonsin. Det blir så när man inte tränar nåt.. Plus att han ska bo i Klubbo till torsdag kväll och då kan jag inte av förklarliga skäl träna honom.

MEN!! Nu har jag kommit fram till att det nog är bra att det inte gick avboka för jag kommer nog må bra av att komma i väg och göra nåt helt annat. Bara tänka hund!

Och på Lördagskväll kommer Monica och Carina hit och vi ska gå på Engmans skivsläpparfest! Kul, kul!

Det här blir en bra vecka!

Hej från mig :)


Skapa dagen!




Igår morse låg jag länge i sängen, jag ville inte/orkade inte kliva upp. Allt kändes så meningslöst! Men till slut kom jag fram till att det inte var nån mening att ligga där och tycka nå mer synd om mig! SÅ jäkla jobbigt!!

Nu är det dags att börja leva efter min tatuering... Det här går ju inte! Jag kan visst tycka att det är jobbigt, jag kan gråta och jag kan vara arg men jag måste fortsätta leva. Det ger inget att bara älta och älta, jo det ger jävligt ont i magen! Måste försöka fixa saker i stället.

Så  när jag väl kravlat mig upp ur sängen så gick jag en sväng runt kyrkan innan jag tog tag i tvätt och städning av lägenhet! Sen tog jag det bara lugnt och mös hela dan! Var upp till mammi och fick smaka på en god päronlikör (ska köpas hem), tittade på sista Johan Falk och somnade rätt tidigt.

Idag har mamma och jag varit ner till Monica i Söderhamn och fikat. När jag kom hem så åkte jag ner till Svenerik och Majbritt, kändes riktigt bra att träffa dom. Jag har inte varit där sen jag flyttade.
Jörgen och Felix kom dit innan jag gick hem så vi bestämde att jag ska åka och lämna Dino hos honom i morgon kväll. Sen får han stanna där till torsdag kväll..  Kul för honom att få leka lite med taxametern!

Nu sitter jag här och dricker vin och äter ost och kex! Jag är nämligen ledig i morgon för jag börjar mitt nya schema på Tisdag. Eller ja, nu första två veckorna kommer det vara lite byten hit och dit för jag ska på kurs nästa helg.

Ha det bra och god natt!


Surblogg!

Allvarligt så har jag inte mått nåt vidare och då är det inte så kul att skriva. Den här bloggen skulle ju vara en gladblogg om mig, min hund och träning av mig och hund. Men så har det ju inte blivit exakt, har ingen lust att träna Dino och har ingen lust att träna mig. Enda jag har lust med är att äta, äta massa jäkla glass och godis. När jag äter massa socker så sover jag dåligt, och hur blir man på dagarna när man sover dåligt? Ja inte glad i alla fall.. Till på köpet har jag börjat med kaffe! Sover man bättre då? Näe..

Det är inte flytten hit som är det jobbigaste. Jag trivs i lägenheten och är nöjd. Men det är massa förändrinar för mig nu, på många olika plan. Förändringar som inte är klara än så jag vet inte hur allt kommer se ut. Sånt är jobbigt, det går inte planera nåt.
Sen är det människor i min närhet som mår dåligt och det känns ju också.. Önskar man kunde ta bort det onda..

Men jag har ju lite positivt också, trot eller ej!!
Jag har flyttat klart sakerna från Klubbo! Ska bara dit en sväng och titta genom huset ifall jag glömt nåt!
Jag har köpt ett vapenskåp, Jörgen och Jimmy hjälpte mig hit med det igår. Så nu har jag fått hem bössan.
Sen kan det vara nåt annat glatt som hänt mig, men det kommer jag fan inte ihåg nu för jag är så jävla sur!!
Sur/ledsen..

Men det läre väl vända nån gång? Kanske när allt blivit bestämt, när jag vet hur allt ska vara..

Hej från surhöna



Väntan..

Finns det nåt jobbigare än väntan? Jo, det är klart att det gör.. Men just nu tycker jag att det är det jobbigaste.

Jag svarade nämligen på en annons från Blocket i morse. (Tack, tack snälla Nettan)
Det var en tjej från Delsbo som annonserat att hon ville vara hundvakt! Exakt vad jag söker!! Men det tar ju sån tid innan hon svarar mig.. 

Funkar inte det tror jag att ska ska sätta upp lappar i trapphusen häromkring. Men det känns sisådär faktiskt..



Tjing!

Mat

Har just gjort fyra matlådor så nu behöver jag inte laga nå mer mat den här veckan.. Jag åt en fruktsallad med grädde till middag och ska göra lika i morgon. Min tanke är att jag ska lägga så lite tid som möjligt i köket på veckorna. Ganska skönt att inte behöva ta hänsyn till någon, bara stoppa i mig nåt lätt..

Antagligen ska jag börja jobba nytt skift nästa vecka. Jobba sju dagar och vara ledig i sju dagar. Det blir nog bra men ovant kan jag tänka mig. Göra 80 timmar på en vecka..

Nu ska jag gå en kvällspromenad med Dino och sen hem i säng! Låg vaken natten som var! Många tankar i omlopp.. 
Mycket nytt i mitt liv nu.. Men det blir bra i slutändan!
 
Tjing



Vill ha, vill ha..

Ja, det vete tusan om jag inte är större behov av ett vapenskåp! Ett jäkligt billigt vapenskåp!

Annars får jag nog fundera på att sälja bössan. Det har jag ingen lust med men kanske får så lov, det är dyrt att flytta!!

Ja det det finns lite att fundera på..

Hundvakt

är vad jag behöver! 

Det är bara det att jag inte vet vilken typ av hundvakt jag ska ha: hela dagar, halva dagar, varannan vecka eller vad!

Då är det inte så lätt att söka en heller!

Jävligt störande!!

Det enda jag vet är att jag behöver en hundvakt, ganska omgående!!

Ge mig!


Raggningstips..

Ikväll har jag varit på Pizzerian och där kom det fram en kille och undrade om jag var singel nu. Jag svarade att det var jag och då ville han ge mig ett tips - Bli blondin igen och låt håret växa ut!
Sen när vi var på väg hem kom det en annan kille och sa typ samma sak..

Va synd för mig att jag tänker fortsätta att vara mörk och kortklippt ;-)

Natti!

Gäsp!


När jag vaknar på nätterna så har jag ofta svårt att somna om. I natt när jag vaknade så var det helt omöjligt att somna om. Jag låg och vred och vände å mig,var på toa nån sväng. Tillslut tänkte jag att jag kollar på klockan om det är Ok att kliva upp, utan att dan blir allt för lång. Då är den 4,55 och alarmet är ställt på 5,10!

Då gick det minsann helt utmärkt att somna! Tvärt!!

Tankeställare

Har tänkt på en sak..

Det kanske inte är så konstigt att jag är singel!
Så här ser jag nämligen ut när jag ska sova..



Vad tror ni?

Jösses vad svårt det är att knäppa kort på sig själv. Dels med mask på och så vill man ju inte att det ska bli så många hakor..


God natt!

Tatoo

Har varit och tatuerat mig nu! Är så jäkla glad och uppåt, känns nästan som jag är lite full ;-) Speedad. Är så nöjd att jag äntligen fått min tatuering, har väntat länge nu.

Har tatuerat dit: Crea Diem, som ju betyder skapa dagen! Försöker ju leva efter det.. Fast det gått dåligt dom sista dagarna.. Det var tur att det blev av i dag när jag mår bättre, hade det varit igår skulle den betytt: Skapa dagdjävulen..

Den blev fin, bara enkel i skrivstil på underarmen. Ska sätta in en bild på den sen för det är plast på den nu.

Ha det bra!


Unika besökare

Ha, ha! Slog mig just.. två av mina tre unika besökare är jag! En hemma och en på jobbet..

Och ja Nettan, jag är modig! Som fan!!

Tjing!

Vänner

Nu när jag mått dåligt dom sista dagarna har jag inte varit så social, inte haft nån lust att prata. Det var ju dumt, för igår pratade jag med två av mina vänner. Vilken skillnad på mitt humör!! Idag känns det lite lättare att vara jag=) Klart man ska prata med sina nära! Lufta sina bekymmer och höra om andras bekymmer, inse att allt inte kretsar om ens egen "olycka".

Idag är det en ny dag, idag är det dagen då jag ska tatuera mig!!
Får nästan handsvett när jag tänker på det ;-)

Ha en bra dag alla tre unika besökare=)


RSS 2.0