Människoträning

Nån som testat att ligga på golvet och göra magträning med en 16 veckors valp i samma rum? Jag har..

Arbetsträning

I helgen har Lova varit och arbetstränat med mig. Det gick så bra, hon var lugn och fin. Hon kollade läget lite och sen gick hon och la sig. Det märks att hon är van att ta det lugnt, det händer ju inte speciellt mycket hemma hos oss på dagarna :)
 
Bus med M-O
 
 
Vi får se hur det passar ev så följer hon någon dag till veckan också. Även om jag inte kommer ha henne med där i fortsättningen är det bra om hon är med lite och vänjer sig lite ifall det blir kris någon gång.
 
Nöjd med min vovve <3
 

Fåntrattsglädje..

Idag var lyckan stor här. Lova kom äntligen på att hon måste sätta sig rätt (flytta in baken) i fotposition för att få en götta!
Det är bara fåntrattar som mig som förstår den lyckan ;)

Duktig vovve :)

Idag var vi ut i skogen för promenad och lite träning. Jag provade en ny sak med Lova. Jag band henne och gick iväg några meter och där kvackade jag och duttade med en dummie innan jag grävde ner den. När jag släppte henne sprang hon fram snabbare än ögat och nosade till hon hittade och grävde upp. Kom och avlämnade riktigt bra alla tre gånger. Hon tyckte det var så roligt, viftade på svansen som en liten toka.
 
Innan vi åkte hem så kastade jag dummien så långt jag kunde ut på täkten och hon fick apportera. Första gången smet hon iväg och hämtade men det var jag som var lite otydlig där.. Sen satt hon så fint och väntade till jag skickade henne. Även nu kom hon och överlämnade bra.
 
Jag är riktigt nöjd med henne, hon är så duktig!
 
Däremot behöver jag behöver träna mer med andra hundar för då blir hon som förbytt, döv och studsar och drar i kopplet som en liten toka ;)
 
Fotpallen är snart nog urvuxen, lånar liiiite av den förbjudna fåtöljen ;)
 

Lykka å Lova

Igår när jag var på möte med FK i Hudiksvall så var Emma och Christian snälla och passade Lova åt mig. De knäppte de här fina korten på vovvisarna <3
 
 
 
 
 
 

Inklickad!

I och med att Lova äter så mycket sten så har vi varit "osams" en hel del när vi är ute och det har resulterat i att hon inte verkar tycka att det är en höjdare att gå ut. Och jag tycker inte heller att det är en höjdare. Hon går som en gammelhund och jag går med en klump i magen. Hon har typ noll intresse av mig, jag har väl "tjatat" sönder henne..
Japp, det är lite okul.. :)
 
Men igår pratade jag med Sandy och hon berättade om en träning hon varit på och då nämnde hon klicker. Ja! Bra!!! En sån har ju jag så den hämtade jag och klickade in henne med kokt kycklingfile. Gick jättesnabbt att få henne och förstå. Kul.
 
När hon var inklickad så tog jag med mig klicker och kyckling ut. Så fort hon tittade på mig så klickade jag och så fick hon en godbit.
Det här tror jag ska lösa våra problem, hon svarade fort på det lilla vi körde ute. Positiv och glad och då blir ju matte likadan =D
 
 
Jag var även på Järvsö BHK i morse och tränade lite. Jag måste säga att jag har en hund som verkar tycka att det här med träning är riktigt roligt. Hon blir som en helt annan hund. Totalt focus på mig. Ja förutom då hon skyndade sig och försökte sluka de små spånhögarna som de använt på nån tävling ;) (måste ju tillägga att vi var där själva så det inte var nån störning av andra hundar men med lilla Lova så är naturen i sig en enda stor störning :))
 
I like min hund! En helan del! <3
 
 
 
 

På heder och samvete...

Jag var på Alac i morse och köpte ett brunt läderkoppel och halsband. Nu slipper man bli på dåligt humör när man ska ut och gå, fy hunnan vad jag ogillar nylonkoppel.
 
Jag är mäkta stolt över Lova som lovar dyrt och heligt att hon blivit så stor så hon inte tänker bita av det nya goda läderkopplet...
 
 
Du får får ta min and om jag ljuger....
 
 
Pss, skulle inte tro de va ;)

Provsök..

Har tragglat på med sitt, ligg och lite fotposition med Lova en tid och jag tycker att det har varit segt och mest trams över köttbullen. Hon har gjort det jag bett om/visat men hon har liksom inte varit medveten tycker jag. Jag har tänkt byta till annat godis som inte är full lika gott.. Men i morse så testade jag ligg med leksak och lite kamp som belöning - PANG TJONG vad hon la sig fort! Allt jag bad henne om gjorde hon i en jäkla fart. KUL!!
 
Jag var ut i skogen och testade ett litet "sök". Jag la ut två dummies, kvackande och synligt. Men den här lilla madammen har ju sånt galet behov av att smaska i sig mossa och pinnar så det tog överhanden. Hon sprang ut och tänkte hämta men så såg hon en god mossbit eller pinne och då kunde hon inte hålla sig :)
Jag låter det vara ett tag tänkte jag.
Hon måste väl ge sig i smaskandet?? Ja annars blir jag då olycklig.. Ja även hon, magen är ju inte alltid som den ska när hon äter så mycket tok. Tips?
 
Igår var jag hundvakt åt Lykka några timmar. Oj vilken fart det var här hemma då. De tyckte det var så kul. Full fart i stor sett hela tiden.
Nån som testat att gå koppelpromenad med två tolv-veckors valpar? Ojoj, INTE lätt! :)) Eller ja, koppelpromenad var väl att ta i - en pink på gräsmattan försökte jag få till :)
 
 
Ja här gör vi tydligen helt som vi vill nuförtiden, två hundar i fåtöljen... :)
 
 
 

Jaktträning

Igår hängde jag och Lova på Sandy och tittade på jaktträning. Det är medlemmar från ssrk-hälsingland som träffas och tränar. Den här gången var det hos Ingela i Norrväna och de hade sök-träning. Man lägger ut ett antal dummies som hundarna får söka upp. Jag följde och tittade på Sandy och Malin. De la ut åtta dummies i skogen som hundarna turades om att hämta två och två. Andra gången fick hundarna hämta in alla åtta själv. De var så duktiga!
 
 
Java kommer tillbaka med en dummie.
 
 
Java väntar på matte
 
 
Det var kul att Java arbeta, syndes att hon tyckte det var riktigt kul! :)
 
 

Träning

Igår träffade jag och Lova upp Emma, Lykka, Oliver på folkan för att träna lite. Vi hade trötta hundar av värmen men det märktes inte av när de sågs..
Vi bestämde att de inte fick nosa och busa förrän vi tränat klart. Det blev fullt upp med att försöka få kontakt med småvovvarna. Det blev egentligen enda övningen vi gjorde. Fullt upp med den :)
 
När vi ansåg att vi var färdiga så gick (vilket va ett helt företag i sig) vi upp i skogen och släppte dem.
Där var Emmas son Oliver så snäll och knäppte det här kortet på oss.
 
 
Det här var behövligt så det gör vi om :))

Fuggelträning

Kan inte hjälpa men jag tycker inte att det är nåt vidare att pyssla med såna här.. Duvor går bättre. Högsta önskan där en stund var att hon inte skulle bita hål på den:)
 
 
Lova var lite het på den och ville tugga så jag stoppade ner den i frysen igen och väntar några månader. Hoppas på bättre lycka nästa gång!
 
Nu ska vi åka upp på folkan och träna lite med Emma, Christian och Lykka. Kul!

Skogstur..

Igår stoppade jag in brorsan och Lova i bilen och åkte till början på Sjuvallsleden för en liten tur. Älskar att vara i skogen men är "lite" björnrädd. Nu har ju vargarna också kommit.. hua. Men då är det ju bra att ha med sig en Ulf ;)
 
Älskar Sjuvallsleden <3
 
 
 
Hur långt Lova sprang kan man ju undra. Tredubbelt så långt som oss kanske? Full fart!
 
 
Och hur mycket det fanns att nosa på? Smaka på? Harpluttar är smaskens :/
 
 
Jagandes efter Uffe..
 
 

På vägen tillbaks sprang hon före och passade på att ta små vilopauser. Då passade matten på att ta lite fina kort :)
 
 
Efter hemkomsten var det ett litet skogstroll som sov läääänge! Det stora skogtrollet tog och bakade bullar hon :)
 
Jag testade tidigare på dan hur hon reagerade på metallapporten. Jag har ju Dinohunden i huvudet och han var inte lätt. Eller jo, det var han ju när jag kom på hur jag skulle göra.;) Men hur som, Lova stoppade in den i munnen och sprang lyckligt iväg. Bra hund!! =))))
 
 
Förrsten, ge mig en ny kamera. En systemkamera. Många bra objektiv vill jag ha till.
Behövs?!
 
 
Tack! ;))
 
 
 

Gruv..

Jag gruvar mig. Jag gruvar mig så in i bomben för att Lova ska växa och bli för stor för att mysa med mig i fåtöljen och kunna ligga i mitt knä när jag sitter på en stol. Det är ju så pysigt. Jag övertalar mig själv var dag att hon inte ska få ligga i sängen. Tror inte jag är sugen på det nästa vår :)
 
 
Däremot så längtar jag tills hon byter ut sina sylvassa tänder..
 
 
Men faktiskt måste jag säga att hon inte alls är så omöjlig och ska bitas allt för mycket. Hon har lugnat sig en hel del sista två veckorna. Fast de gånger hon får tag gör det ont! Den här gången var det jag som fått fart på henne med en kampleksak och hon skulle ta omtag.. AJJE :)

RSS 2.0