Jag är så glad att min hund börjat äta som folk..

 
 

Vila i frid duvan

Idag var vi 3 valpköpare som träffades hemma hos Sandy. Jag ville att hon skulle visa lite hur vi skulle börja med apporteringen.
Sandy hade tinat upp två duvor som valparna skulle få prova att bära. Hexa massakrerade den första i lyckan att få visa upp den för oss alla. Sen tog vi en ny och Lotus lika lycklig, sen var det dags för Lova och hon blev så lycklig så henne fick vi vara två för att hjälpas åt att öppna munnen på :) Lilla Lykka var ju så duktig och skötsam som vanligt. Nästa gång provar vi med en hund i taget...
 
Vila i frid duvan..
 
Hon visade också med vanliga tygdummies och det provade jag när jag kom hem och det var inga problem alls. Lova hämtade och lämnade ifrån sig villigt i utbyte mot en köttbulle ;)
 
Tyvärr blev det inga kort som det var nåt med idag men ett där man kan se en flock valpar och utsikten från Sandys hus som jag skulle kunna dö lite för att få ha.
 
 
Ett till när Java kommit ut och kollat in sina valpar
 
 
Jag tackar så hjärtligt för att vi fick komma idag och få lite inspiration!
 
 

Ja det var väl inte å vänta sig nåt annat....


Ränna..

Idag har vi varit borta mest hela dan. I morse var jag hos sjukgymnasten och då fick Lova fortsätta sin "inskolning" hos sin blivande hundvakt. Är ju som att lämna sin unge på dagis det här, oj oj vad matten skyndar sig ;)
 
Efter ännu en sväng till Ljusdal med Ulf åkte vi upp till Lisa i Bobygda så Lova fick leka med Grace och Lisas barnbarn.
 
 
 
 
Sluta vara så uppi hela tiiin...
 
 
 
 
 
Nu är det göttaätning och tv-tittning som gäller.

.

Har ett vilddjur i ett snöre... :)

Premiär

Ikväll åkte vi till Järvsö brukshundsklubb för första gången. Spännande att få träffa och titta på andra hundar. Det var inte allt för mycket folk, det har väl inte kommit igång än. Tror att det var en kurs på gång där idag.
 
 
Jag försökte träna lite på kontakt och gå lite någorlunda i koppel... Inte det lättaste :)
 
 
Tror hon surade lite när vi skulle åka hem. Lite onda ögat sådär :)
 
 
Och så kan jag berätta att jag ger gubben i huset bakom mig onda ögat lite då och då. Han har en förmåga att skrika på Lova så fort hon är på väg att sätta sig att kissa på gräsmattan så hon låter bli att kissa. Då kan jag gå med henne huuuur länge som helst och givet så kommer det en kiss inne..
Alltså han skriker inte för att vara dum, han blir glad när han ser henne. Tror jag..

Glömde ju..

Gick på en koppelpromenad på Ede igår.
 
Lova skötte sig så utmärkt att matten nästan fick  en tår i ögat ;)

Lång dag

I fredags skjutsade jag och brorsan upp mamma på begravning i Ängersjö. Medan den höll på så åkte vill upp till Sveg och hälsade på Ulf dotter Hanna.
 
 
 
Matten fick en anti-rynk kräm (snällt.. ;) och Lova fick träffa på en ny kompis..
 
 
De blev så goda vänner så de tog en tupplur tillsammans innan vi åkte vidare ;)
 
 
Innan vi åkte hem till Delsbo så fick vi komma in på begravningsmiddag och träffa miljoners människor, både barn och vuxna. Lova sköter sig utmärkt!
Väl hemma igen så var det bara att packa om och åka till Eckelsbo och byta till sommardäck hos Linus. Så innan vi var hemma hos oss så var nog klockan 22.. Vilket var sent både för matten och hunden ;)
En bra dag med många nya upplevelser för lillvovven. Bilåkning var inga problem det heller.
Avmaskningsmedlet slank ner på kvällen det också..
 
I like min hund <3

Blöta tassar

Ja se där blev mattens träningstrasa en hundhanduk...
 
 
Vi har varit och visat upp oss för syrran Hexa, mamma Java och gammelmatte Sandy nere på vetrinärstation (där Sandy arbetar). Lova fick godkänt, jag ville ha en check på hullet. Hon har inte alltid sån matlust den lilla busan.
Jag passade på att väga henne så nu ska det bli avmaskning i morgon.
Bara en tanke.. avmaskningsmedlet är på tub som man ska blanda ut i fodret och tänk om det är den dan som hon inte vill äta då. Ja ni ser, inte lätt att vara valpmatte men vi sover på nätterna ;))

Busdag

Idag har det varit full fart. I morse åkte vi och plockade upp Emma och Lykka för lek och bus på järnvägen. Men med två hönsiga mattar blev det att leta sig in i skogen ;)
Idag var det mer jämt mellan hundarna, både i lek och storlek. Jag tyckte Lova var så liten sist vi var dit. Liten och ettrig.  Apropå hönsig...

Det var full fart i leken och Emma filmade men jag duger ju inte till att lägga in filmen här på bloggen så ni får hålla till godo med lite dåliga kort. Så kallt idag så man hade inget tålamod att knäppa och för den delen är det inte lätt att hinna med :)
 
 
 
 
Senare så åkte vi ner till Jillsan så Lina fick hälsa på Lova och det var uppskattat från bägge håll.
Från Jill åkte vi till Malin och grabbarna och det var full fart, tjo och tjim. Jättebra, jag vill så gärna att hon ska vänja sig med barn. Tokrädd att det ska bli fel.
 
Efter den här dan så blir det nog bara en klapp i arsle och i säng :)

Matten har blivit gammal och blödig..


Heaven

Idag har Lova varit i heaven, hästbajsheaven!
 
 
Mamma, jag och Lova åkte nämligen ner till Söderhamn för att hälsa på Monica och Maja. Vi fick börja med att hämta Majsan på hopptävlingar och då hade ju Lova "turen" att lyckas smoska i sig hästskit. Mums!
 
Hon fick ju även kika på hästar och lite andra hundar men det imponerade inte stort, inte när det fanns bajs ;)

 
Hemma hos Monica var det mest bus men hon uppförde sig väl.
 
 
Och under bilturen så undrade jag ibland om jag ens hade en hund i bilen, låg tyst och lugnt hela tiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finn ett fel...

 
Buset :)

Koppeltvång

Näjje!! Jag vill inte gå på nån sablans koppelpromenad...
 

Skynda!

Nu är sopbilen här så nu får Lova lägga på en rem om hon ska hinna med! Hehe..

Present

I dag har Lova varit i Ljusdal och visat upp sig på mitt arbete och för sin blivande hundvakt. Hon ska få komma dit och skolas in lite till veckan när jag ska på akupunktur.
 
Bilåkningen gick idag väldigt bra, skönt!!
 
När hon kom hem kom "morbror" Ulf hit med en present.
 
Glad och mallig Lova.
 
 
Jag utökade hennes försäkring i morse till 40000 kr. Det kostade bara ca 400 kr om år extra och det tycker jag är ok. Den här lilla madammen har ju en förkärlek till att plocka i sig lite (inte alls så lite faktiskt) smått och gott ute. Tror inte sopbilen behöver åka på Torggatan nu i vår faktiskt. Med en matte som kan konsten att måla upp de värsta scenarion så är det lika så bra att ha en bra veterinärförsäkring så hon kan sova om natten.
 
 

Träningssugen

Har varit ner i källaren och letat tag på träningsvästen.
 
Fniss
 
Å vad jag längtar till Lova växer på sig lite!
 
 
Och så hittade vi Dinos gamla belöningsboll
 

Besök hos kullsyskon

Idag har vi varit på besök hos Lykka, Emma, Christian och Oliver. Det var full fart på vovvarna. Lite mer full fart på Lova, Lykka ville vila lite emellanåt :) 

Jag upptäckte att jag har fått tag på ett riktigt energiknippe.
 
Försökte knäppa lite kort på tjejerna men det är inte det lättaste att fånga två valpar på en bild.
 
Lova till vänster och Lykka till höger
 
 
 
Här har de hittat nåt intressant i en grop.
 
 
Lykka
 
 
 
 
Provade även på att åka bil idag igen. Kanske, kanske det gick liiiite bättre men det är fortfarande ingen höjdare. Känns inte bra att tvinga henne att åka men förstår ju att det är så illa tvunget.. Lill <3

Piraya

Idag har pirayan flyttat in. Vet ej var den lugna väna Lova tog vägen...
 
Nä det är nog så att hon blivit varm i kläderna och matte har varit galet trött idag. Hon har sovit lite titt som tätt och det är INTE kul för en lliten valp så då blir det fart när matten är på benen!
 
Vi var upp till mamma och där hade hon fullt upp med att undersöka och smaka på allt. Även min mamma. Gullehund!
 
Tacksam och glad matte!
 
 
Lite så här är gullet idag...
 
 
Jag hade turen att få främmande av duktiga Emma som fotade en hel del på Lova.
 
 
 
 
 
 
 
 

Premiärtur

Idag provade Lova på att åka bil. På egen hand liksom, inte i en varm och trygg famn.
 
Synd att säga att hon tyckte det var en höjdare exakt..
 
På´t igen :)

Mer Lova <3

Har tjyvat lite foton på Myramarkens hemsida.
 
Lova och hennes systrar.
 
 
Lova
 
 
Lova
 
 
Lova tigger glass av Sandys son Tristan
 
 

Lova
 
 
Tack för lån av bilder :)
 
 
 

Ny familjemedlem <3

 
 
För inte alls länge sen föddes tanken på att jag skulle skaffa mig en ny hund. Jag har sagt hela tiden efter jag miste Dinohunden <3 att jag skulle skaffa en ny när jag slutat träna så mycket. Nu har jag fått tennis och golfarmbåge för andra gången på ett år och då tog jag beslutet att dra ner på träning.
Mitt hundval lutade åt jaktlabrador men så råkade jag hamna hos Sandy som har Myramarkens Golden Retriver och en kull på 4 veckor och där såg jag Lova och blev käääär <3
Efter mycket om och men, trixande med hundvakter och semestervikarier, så beställde jag en valp och 4 veckors lång väntan började. Jag som från början hade tänkt planera det här noga och kanske med lite tur kunna köpa en om ett år men - oops...
 
 
Här är Lova och en glad Maria strax innan hemgång från Myramarkens igår. Jag var så lycklig och glad igår när vi åkte hem så jag hade fullt upp med att inte gråta. ÄNTLIGEN!
Ser så fram emot att lära känna denna lilla vovve!
 

RSS 2.0